Titikane Teks Sastra Yaiku | KamusSoal

banner 1200 x 630 pixels

Pelajarteladan.com – Kali ini kita akan membahas pertanyaan Titikane Teks Sastra Yaiku | Pelajarteladan.com. Ayo kita ulas soal tersebut dengan tepat.

Titikane Teks Sastra Yaiku

 

A. Wujud reriptan nganggo basa kang endah lqn gampang dimengerti
B. Wujud reriptan nganggo basa kang agung, lungit, kan isine Jero
C. Wujude reriptan nganggo basa endah, ngemu wirama, wirasa panyurasane gumantung sing maca
D. Wujud reriptan kang isine kasunyatane lan kaendahane urip ing ndonya, nuwuhake pamikat
E. Wujud reriptan kang isine pasulayane Urip ing madyane bebrayan

 

Jawaban

Titikane teks sastra yaiku C. Wujude reriptan nganggo bahasa endah, ngemu wirama, worasa panyurasane gumantung sing maca

 

Penjelasan

Sastra iku asale teko basa Sanskerta, ‘sas’ sing artine ngarahne, ngewehi arahan utawa petunjuk. Akhiran ‘tra’ dimaksudne ing piranti, sing ndadekake artine yaiku piranti kanggo ngajar. Ukara sastra biasane diwenehi awalan ‘su’ sing artine endah, dadi susastra.

Cirine teks sastra:

  1. Isine nggambarake manungsa lan macem macem masalahe.
  2. Basane apik lan endah.
  3. Iso narik kawigaten para pamaca.

Dari ulasan di atas, kita dapat ketahui perbedaan teks sastra dan non sastra terletak pada sifatnya. Teks sastra mengutamakan bentuk estetika puitis dan menyenangkan, sedangkan teks non sastra mengutamakan konten informatif atau objektif dengan bahasa padat makna.

Dengan demikian, Titikane teks sastra yaiku C. Wujude reriptan nganggo bahasa endah, ngemu wirama, worasa panyurasane gumantung sing maca

Referensi :
Britannica.com
Ruangguru.com

Demikian jawaban dari soal tersebut. Pengen tahu jawaban soal lainnya? Kamu dapat menggunakan kolom search untuk menemukan kunci jawaban yang benar.